Vilka fördelar och nackdelar finns det med flytthjälp?

Många kan nog känna igen sig i att det kan vara väldigt jobbigt att flytta. Det finns så många saker att tänka på och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Och ett av de beslut du måste fatta är om du ska anlita flytthjälp eller inte.

Detta är en tjänst som kan göra flyttprocessen mycket enklare. Det finns dock några nackdelar att ta hänsyn till innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Vi ska därför ta en titt på vad detta skulle kunna vara, men även ett par fördelar som kanske övertygar dig om att anlita hjälp nästa gång du ska flytta.

Flyttföretag har erfarenhet

En av de största fördelarna med att anlita en flyttfirma är att de har erfarenhet. De vet hur man packar lådor och hur man lastar dem på ett säkert sätt i flyttbilen, så att dina tillhörigheter är skyddade under transporten. Detta kan vara till stor hjälp om du inte är bekant med processen själv.

Eftersom att fler och fler människor väljer att anlita flyttfirmor istället för att flytta på egen hand så finns det idag väldigt många olika flyttfirmor som man kan vända sig till. Här kan du exempelvis hitta flyttfirma Enköping.

Mindre stress för dig

En annan fördel med att anlita en flyttfirma är att de kan ta bort mycket av stressen i samband med flytten. Du behöver inte oroa dig för att packa dina tillhörigheter, lasta dem i lastbilen och sedan lyfta in dem i den nya bostad. Proffsen gör allt detta åt dig.

Du kan istället fokusera på andra saker det kan handla om att förbereda ditt nya hem för inflyttning eller att organisera resten av dina ägodelar. Detta kan vara en stor lättnad, särskilt om du redan känner dig överväldigad av tanken på att flytta.

Du kan utnyttja rutavdrag

Om du anlitar en flyttfirma kan du utnyttja skattelättnader i form av rutavdrag för att få billigare pris på tjänsten. RUT-avdrag är möjligt att använda sig av för dig som är minst 18 år gammal och som betalar skatt i Sverige.

Det rutavdraget gör är att du endast behöver betala hälften av arbeteskostatden på upp till 75 000 kr för flytthjälpen. Vi rekommenderar verkligen att man utnyttjar detta för att få ett bra pris.

Det finns oseriösa aktörer

Det är dock viktigt att komma ihåg att alla flyttfirmor inte är lika bra. Det finns oseriösa företag som kan dra nytta av dig och din situation.

Därför är det viktigt att göra din research innan du anlitar ett företag och se till att du läser recensioner från tidigare kunder.

Två saker som du bör vara extra uppmärksam kring är:

Har företaget bra kundrecensioner?

Ett av de bästa sätten att avgöra om en flyttfirma är bra eller inte är att titta på recensioner från tidigare kunder. En flyttfirma med mestadels dåliga recensioner är sannolikt en du bör undvika.

Några få negativa recensioner bör dock inte nödvändigtvis avskräcka dig – inget företag är trots allt perfekt. Vad som är viktigare är att majoriteten av recensionerna är bra.

Du kan idag hitta kundrecensioner på företag över hela landet. Detta gäller oavsett om du letar efter flytthjälp i Knivsta eller något annat ställe i landet.

Har företaget trafiktillstånd?

En flyttfirma måste alltid ha en yrkeslicens för att bedriva en laglig verksamhet. Utan ett sådant tillstånd kan flyttfirman inte teckna de nödvändiga försäkringarna.

Det kan innebära att om något går fel under flytten får du som kund stå för skadorna, till exempel på möbler som går sönder. Hos Transportstyrelsen kan du kontrollera att flyttfirman har ett yrkesmässigt trafiktillstånd.

Lämna en kommentar