Världens 3 längsta broar 

Broar är en viktig del av vårt transportsystem. De finns i många olika former och storlekar, men de har alla samma grundläggande funktion: att möjliggöra för människan att korsa vattenvägar och andra hinder som annars skulle göra det svårt eller omöjligt att resa.

Den första kända bron byggdes av det forntida folket som bodde i det som nu är dagens Irak för cirka 4500 år sedan. Den gick över en liten flod för att ge tillträde mellan två byar på vardera sidan av floden.

Men vilka är egentligen världens 3 längsta broar? Det är just detta vi ska ta en titt på nu – så luta dig tillbaka och ta del av den här intressanta artikeln.

3. Den Weinan Weihe Grand Bridge

Detta är en ny bro i staden Weinan i provinsen Shaanxi i Kina. Bron har en total längd på 79,73 kilometer och öppnades för trafik 2008.

2. Tianjin Gran Bridge

Tianjin Gran Bridge är en bro som förbinder staden Tianjin med samhället Jinghai i Kina. Den är 113,6 km lång och kostade 5 miljarder dollar att bygga.

Det tog sex år att färdigställa den från det att bygget påbörjades till dess att den öppnades för kommersiell trafik den 1 oktober 2009. Bron är konstruerad för att klara en jordbävning av magnitud 9 och har en spännvidd på mer än 304 meter.

1. Danyang-Kunshan Grand Bridge

Detta är en 164,8 kilometer lång bro i Kina som förbinder städerna Danyang och Kunshan i Jiangsu-provinsen. Den öppnades för trafik den 30 juni 2011. I skrivande stund är detta världens i särklass längsta bro.

Sammanfattningsvis

De tre längsta broarna i världen finns alla i Kina och de byggdes av olika kinesiska företag för att sträcka sig över några av landets mest ikoniska vattenvägar.

Egentligen är det kanske inte så konstigt att broarna ligger i Kina – det är trots allt en nation med 20% av världens befolkning och ett omfattande infrastrukturnätverk.

Lämna en kommentar