Vad finns det för olika typer av pooler?

En pool kan verkligen vara underbart att ha och det kan dessutom vara ett bra sätt att få ut det mesta av sommardagarna. Det är inte bara bekvämt att när som helst kunna gå ut på gården för att ta ett svalkande dopp, utan det kan också vara ett estetiskt tilltalande komplement till din fastighet och trädgård.

Men innan du tar steget och börjar bygga en pool så är det viktigt att se till att du förstår de olika typerna av pooler som finns att välja mellan. Valet av pool kan vara svårt, eftersom det finns många olika typer att välja mellan. Men oroa dig inte, vi kommer att guida dig igenom tre av de vanligaste typerna av pooler och ge dig information om vad som är unikt med varje typ.

Så om du har planera på att bygga en pool eller bara är nyfiken på vad som finns tillgängligt rekommenderar vi att du fortsätter läsa för att få en bättre förståelse för vilka alternativ som finns.

1. Glasfiberpool

En glasfiberpool är en typ av pool som är gjord av ett glasfiberförstärkt material, vanligtvis polyester. Dessa pooler är kända för sin hållbarhet och långa livslängd. De är också lätta och enkla att installera jämfört med andra pooler, eftersom att de kommer färdiga att sättas på plats direkt.

De har även en annan fördel och det är att de är lätta att bygga i olika former och storlekar, vilket ger många valmöjligheter när det gäller poolens design. Men det som kan vara bra att känna till när det kommer till glasfiberpooler är att de krävs en bra dränering innan dessa pooler kan monteras – och det är inte heller smart att installera dessa pooler där grundvattnet är högt.

2. Betongpool med kakel

En betongpool med kakel är en typ av pool som är gjord av betong och täcks sedan med kakel. Dessa pooler är kända för sin hållbarhet och långa livslängd. Eftersom betong är ett mycket starkt och tåligt material så är det perfekt för poolkonstruktion. Betongpooler är också anpassningsbara till olika storlekar och former, vilket ger många valmöjligheter när det gäller poolens design.

Kaklet som används på en betongpool ger en elegant och lyxig känsla till poolen. Det finns många olika typer av kakel att välja mellan, inklusive keramiskt, glas och mosaik, varje med unika färger och mönster. Kaklet ger också en extra skyddande yta för poolen mot skador.

En annan fördel med betongpooler med kakel är att de är lätta att underhålla. Kaklet är lätt att rengöra och det är lätt att ersätta enstaka kaklade plattor om de skulle skadas eller få fula fläckar.

Det är viktigt att notera att en betongpool med kakel är en av de mest kostsamma pooltyperna att bygga och att det kräver mer tid och arbete att installera jämfört med andra pooltyper. Men för de som är villiga att investera i en hållbar och elegant pool så kan en betongpool med kakel vara ett utmärkt val. Du kan då exempelvis kontakta olika poolbyggare Stockholm om du vill ha hjälp med att bygga en betongpool i Stockholmsområdet för att få bästa möjliga hjälp.

3. Pool av tryckimpregnerat trä

Tryckimpregnerat trä är ett trämaterial som har behandlats med en kemisk lösning för att göra det motståndskraftigt mot att ruttna. Dessa pooler är ett populärt val eftersom tryckimpregnerat trä är ett naturligt, estetiskt tilltalande material som kan ge poolen en rustik känsla.

Detta material är också ett lätt och billigt material att arbeta med, vilket gör det möjligt att bygga pooler i olika storlekar och former. Dessa pooler är också lätta att installera jämfört med andra pooltyper och kan ofta installeras av hemmafixare med lite erfarenhet.

Med det sagt är det viktigt att notera att tryckimpregnerat trä kan kräva mer underhåll än andra pooltyper. Även om det är motståndskraftigt mot att ruttna, det är inte helt immun mot det.