Vad är SEO för något?

Om du inte vet vad SEO är så har du kommit helt rätt. Enkelt förklarat är det en process för att förbättra hur bra en webbplats rankar i Googles eller andra sökmotorers resultat. SEO står därmed för sökmotoroptimering.

Lyckas man bra med sin SEO så kan man få en ökad trafik till sin webbplats. Och det är ju perfekt om man t.ex. driver en e-handel eftersom det innebär att fler potentiella kunder kommer in på sajten.

Men vad innebär detta i praktiken då? Jo, om folk skriver in orden ”köpa skor” i Google kommer allt fler att se din webbplats eftersom du ligger högst upp på listan istället för någonstans nere på sida 10 eller däromkring.

Hur kan man lära sig SEO?

På internet kan du läsa på hur mycket som helst om SEO, men för att veta säkert att ditt arbete kommer att löna sig finns det inget som går upp mot att testa sig fram i verkligheten.

När du väl använder det du lärt dig om SEO och ser resultaten för dig själv kommer det att vara värt all tid och möda som du lagt ner på att lära dig hur man gör.

Hur SEO-optimerar man sin hemsida?

Detta är ett väldigt komplicerat område och vi kan omöjligt ge ett komplett svar i den här artikeln. Men det handlar mycket om att de användarna relevanta svar på de frågor de skriver in i Google.

Och hur man ger relevanta svar kan variera. Men för att visa för t.ex. Google att man svarar tillräckligt bra på en fråga så bör man inkludera de nyckelord man vill ranka på i rubriken och i webbsidans innehåll.

Vi rekommenderar att du läser på mer på egen hand om just detta för att få en så bra uppfattning som möjligt om det här området.

Hur får du länkar till din webbplats?

Utöver att optimera på din webbplats kan du förbättra din Google ranking på andra sätt också. Det absolut vanligaste sättet att göra detta på är med hjälp av länkar som pekar till din webbplats. Men hur får man andra att länka till sin webbplats då?

Ja, men kan dels få helt organiskt få länkar från hemsidor som helt enkelt vill tipsa om din tjänst eller webbplats för deras läsare. Det är dock även möjligt att köpa eller byta länkar för att påskynda denna process. Och även om just det är emot sökmotorernas regler så är det ändå många om gör detta.

Lämna en kommentar