Semester i Malmö – 3 platser du måste besöka

Malmö är en stad i södra Sverige, närmare bestämt i Skåne för att vara exakt. Staden har ett utmärkt utbud av butiker, restauranger, hotell och museer – för att inte tala om de många grönområdena som är perfekta för picknick eller motion.

Det finns också ett fantastiskt nattliv med många barer för dem som vill fortsätta in på småtimmarna.

Men det som gör att Malmö verkligen sticker ut är att staden erbjuder något för alla: den som är ute efter kultur kan hitta gallerier och museer i överflöd, shoppare kan njuta av internationella varumärken på Drottninggatan eller något av de många mindre butikerna runt om i staden, matälskare kommer att bli bortskämda och naturälskare kan ta en promenad vid havet eller springa i en av de många parkerna.

I den här artikeln vi kommer att titta på 3 olika idéer om resmål att besöka i Malmö, så att din semester kommer bli så bra som möjligt.

Öresundsbron

Öresundsbron är en kombinerad väg- och järnvägsbro som förbinder Sverige och Danmark. Den öppnades den 1 juli 2000. Namnet på förbindelsen kommer från det sund som skiljer Skåne i sydligaste Sverige med Själland i Danmarks huvudstadsregion.

Mängder av människor väljer att besöka Malmö för att de vill se den berömda Öresundsbron. Du kan promenera över bron eller besöka ett av de många museer som finns där. Synen av ett kryssningsfartyg som seglar under de gigantiska betongpelarna är verkligen något att skåda, och varför skulle du vilja missa en sådan fantastisk upplevelse?

Malmöhus slott

Malmöhus slott är en av de mest besökta sevärdheterna i Malmö. Slottsparken är en fantastisk plats att tillbringa en eftermiddag på och från slottets café har besökarna en fantastisk utsikt över Gamla tan.

Själva slottet kan besökas med guidad tur eller på egen hand. Den guidade turen tar dig genom hela slottet och berättar historien om Danmarks kamp för att få makt i regionen.

Kungsparken

Bara ett stenkast från hamnen och Öresundsbron hittar du Kungsparken – ett grönområde vid Lilla Torg i Malmö. Parken är hemvist för över 100 fågelarter och otaliga trädslag. Det finns gott om bänkar så att besökarna kan njuta av skuggan medan de lyssna på fågelsången.

Parken är en utmärkt plats för alla naturälskare som vill ha lugn och ro, men inte alltför långt från stadens centrum. Utsikten över Öresundsbron är också vacker!