Såhär tar du hand om dina tänder på rätt sätt

Att ta hand om dina tänder är en av de viktigaste sakerna du kan göra för din hälsa. Det gör inte bara att du ser bättre ut, utan det bidrar också till att hålla dina tänder i gott skick och ditt tandkött friskt. Det är dessutom smart rent ekonomiskt att ha en bra tandhälsa eftersom det kostar mindre pengar hos tandläkaren då.

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de bästa sätten att ta hand om dina tänder så att du kan hålla dem friska i många år framöver! Vi hoppas verkligen att du lär dig något nytt och att du upplever att du har användning för det vi ska gå igenom.

Nu sätter vi igång!

Borsta tänderna två gånger om dagen

Det viktigaste du kan göra för dina tänder är att borsta dem två gånger om dagen. Genom att borsta tänderna avlägsnas plack och bakterier från tänderna, vilket annars kan leda till hål och andra tandproblem.

När du borstar dina tänder är det viktigt att se till att använda en mjuk tandborste. Borsta tänderna i två minuter med cirkulära rörelser på fram- och baksidan av tänderna. Kom även ihåg att inte borsta för hårt.

Om du vill ta ditt tandborstande till nästa nivå rekommenderar vi använda en elektrisk tandborste. Elektriska tandborstar är effektivare när det gäller att avlägsna plack och bakterier från tänderna.

Använd tandtråd varje dag

Förutom att borsta tänderna är det viktigt att använda tandtråd varje dag. Tandtråd tar bort plack och bakterier mellan tänderna som du inte riktigt kan komma åt med en tandborste.

När du använder tandtråd ska du använda en tunn tandtråd och se till att gå upp och ner mellan varje tand. Var försiktig så att du inte knäpper in tandtråden i tandköttet, eftersom det kan orsaka smärta och blödning.

Blek dina tänder regelbundet

En annan sak som du du kan göra för att hålla dina tänder vita och fräscha är genom att bleka dem regelbundet. Det finns ett antal olika sätt att göra detta på, och vilken metod du bör välja beror på vad som fungerar bäst för dig.

Du kan bleka dina tänder direkt i hemmet på egen hand. Detta är både väldigt enkelt och smidigt, men även prisvärt. Tandblekning hemma från wesmile är något som väldigt många svenskar runt om i landet använder sig av.

Utöver detta går det även att genomgå behandlingar hos din tandläkare, men det måste ha i åtanke innan man väljer att gör detta är att detta förmodligen kommer bli mycket mer dyrare än att göra det på egen hand i hemmet.

Gör regelbundna tandläkarundersökningar

Det är viktigt att få regelbundna tandläkarundersökningar så att eventuella problem kan upptäckas och behandlas i ett tidigt skede. En tandkontroll omfattar vanligtvis en tandrengöring och röntgenbilder för att leta efter tecken på karies eller sjukdomar.

Vi vet att det är dyrt att gå till tandläkaren, trots att det känns som att de inte gör någonting mer än att kollar på dina tänder, men det är verkligen värt investeringen och du kommer spara på det i längden.