Så undviker du vanliga misstag när du målar om

När det kommer till att måla om finns det en hel del olika aspekter att tänka på för att uppnå ett snyggt och långvarigt resultat. Det är lätt att göra misstag som kan leda till ojämn målning, fläckar eller till och med skador på väggarna.

Genom att vara medveten om vanliga fallgropar och hur man undviker dem kan du säkerställa att ditt målningsprojekt blir både effektivt och framgångsrikt. I denna artikel går vi igenom de vanligaste misstagen och ger dig tips på hur du kan undvika dem för att uppnå bästa möjliga resultat.

Se till att göra ett klokt förarbete

Förarbetet är minst lika viktigt som själva målningen. Innan du ens börjar tänka på att öppna färgburken är det först och främst viktigt att förbereda ytan som ska målas. Börja med att rengöra väggarna noggrant för att få bort smuts, damm och eventuella fettfläckar som kan påverka färgen. Använd en mild tvållösning och en svamp för att tvätta ytan, och se till att låta den torka helt innan du går vidare.

Nästa steg är att reparera eventuella skador på väggarna. Spackla igen hål och sprickor, och slipa sedan ytan jämn för att säkerställa att du får en slät och fin finish. Tänk på att använda rätt typ av spackel beroende på storleken på skadan.

Täck både golv och möbler

Ett av de vanligaste misstagen när man målar om är att strunta i att täcka golv och möbler, men det är ett misstag som lätt kan undvikas med rätt förberedelser. Använd täckpapp, plast eller gamla lakan för att täcka golvet och möblerna innan du börjar måla.

Glöm inte heller bort att applicera målartejp på karmar, lister och andra små detaljer. Även om det kan kännas tidskrävande och lite besvärligt att sätta upp är det verkligen värt mödan. Målartejp hjälper dig att skapa snygga, raka linjer och skyddar ytor som inte ska målas. Detta gör att du kan arbeta snabbare och effektivare – utan att behöva oroa dig för att oavsiktligt måla över områden som ska vara fria från färg.

Ta inte på dig för mycket arbete själv

Att måla om är oftast något som vem som helst kan fixa på egen hand, men om du redan har en stressig vardag kan en sak till på din att-göra-lista ibland vara tillräckligt för att få bägaren att rinna över. I dessa lägen kan det vara klokt att överväga att anlita extern hjälp från en målarfirma.

Genom att anlita exempelvis en lokal och pålitlig målare Täby (eller motsvarande i ditt lokalområde såklart) kan du spara både tid och energi. En målarfirma har den erfarenhet och de verktyg som krävs för att få jobbet gjort snabbt och effektivt, vilket innebär att du kan undvika stress och istället fokusera på andra viktiga delar av ditt liv. Dessutom kan de ofta ge råd om bästa färgval och tekniker för att uppnå det resultat du önskar.