Intressanta fakta om privatlån som är bra att känna till

När det gäller att låna pengar finns det många olika alternativ att välja mellan. Ett alternativ är ett privatlån. Dessa lån är bland de mest populära varianterna, detta eftersom du kan använda dessa lånade pengarna till i princip vad du vill.

Du kan använda privatlånet till allt från att finansiera ett engångsköp till att betala renoveringen i huset. Möjligheterna är kort sagt oändliga då det är ett väldigt fritt lån. Men om du är en av de som funderar på att ta ett privatlån så finns det faktiskt ett par saker som vi anser är grundläggande att känna till innan man ansöker om lånet.

Ta fram papper och penna för nu sätter vi igång!

1. Du kan få ett privatlån trots dålig kreditvärdighet

Många tror att en dålig kreditvärdighet innebär att man per automatik inte kommer kunna få ett privatlån beviljat. Detta är dock inte alltid fallet. Det finns numera många långivare som erbjuder privatlån till personer med dålig kreditvärdighet.

Naturligtvis är räntan på dessa lån högre än för personer med god kreditvärdighet. Men om du ser till att göra dina återbetalningar i tid kan du gradvis förbättra din kreditvärdighet.

Om du har en dålig kreditvärdighet är det dock först och främst viktigt att du frågar dig själv varför du har detta. Sköter du verkligen din ekonomi på ett bra sätt eller är det något du behöver jobba på? Om så är fallet, så kanske inte ett privatlån är något för dig – iallafall inte för stunden.

2. Du kan enkelt jämföra privatlån på nätet

Om du letar efter ett privatlån är det enkelt att jämföra olika lån och långivare på nätet. Det finns numera många webbplatser som erbjuder jämförelser av privatlån. Detta gör det enkelt för dig att hitta det bästa lånet för dina behov.

När du jämför olika lån för att hitta det bästa privatlån för just dig är det viktigt att titta på mer än bara räntan. Du bör också titta på de avgifter som följer med lånet och på återbetalningsvillkoren som gäller. På så sätt kan du vara säker på att du får det bästa möjliga erbjudandet.

3. Det går att samla dina smålån i ett stort privatlån

Har du flera små lån som det är svårt att hålla reda på? Då kan det vara en bra idé att kombinera dem till ett stort privatlån. Detta är ofta möjligt och kan ge dig några riktgt fina fördelar.

Detta kommer dels göra att du lättare kommer kunna hålla koll på din ekonomi när du bara har ett lån i stället för flera. Men det kan även hjälpa dig att spara pengar på avgifter och räntor.

4. Många svenskar har privatlån

Privatlån blir allt mer populärt i Sverige. Tro det eller ej, men idag har cirka 2 miljoner svenskar någon form av konsumentlån. Detta inkluderar bland annat privatlån.

Den stora anledningen till att privatlån är så populära är som sagt att de ger dig möjlighet att finansiera vad du vill. Du behöver varken berätta för banken vad du ska använda pengar till, eller stå till svars för vad du köpt med pengarna senare.

5. Du måste vara 18 år för att få ett privatlån

I Sverige måste du minst vara 18 år för att ta ett privatlån. Detta beror på att svensk lag föreskriver att endast myndiga personer får ingå ekonomiska avtal. Så om du ännu inte är 18 år får du vänta ett tag innan du kan ansöka om ett privatlån.

Med det sagt finns det faktiskt vissa långivare och banker som har en ännu högre åldersgräns, t.ex. 20 eller 21. Det är därför alltid bra att kontrollera med långivaren innan du ansöker om ett lån.

Lämna en kommentar