Att tänka på vid tandblekning (bra och enkla tips)

Drömmer du om att ha vita tänder? Det är många som gör det, men de vet inte hur de ska göra. Det kan vara knepigt eftersom det finns så många produkter på marknaden och så många olika åsikter om vad som fungerar bäst.

I den här artikeln kommer vi att beskriva några enkla tips som du kan följa för att komma igång med din resa till vitare tänder. Tänk på att allas situationer och förutsättningar är olika, så det som fungerar för vissa kanske inte fungerar för andra. Vi hoppas att det här inlägget kan hjälpa dig att guida dig i rätt riktning!

Varför får vi missfärgade tänder?

Våra tänder är väldigt starka och kommer sitta där de sitter hela livet om man tar väl hand om dem. Men med tiden är det nästan omöjligt att undvika att de missfärgas. Det finns flera orsaker till att detta sker, bland annat maten vi äter, dryckerna vi dricker och till och med de mediciner vi tar. Även användning av tobak kan leda till att tänderna blir gula eller bruna.

Den goda nyheten är att det finns ett antal sätt att förebygga eller minska missfärgning av tänderna. Att borsta och använda tandtråd regelbundet hjälper såklart till att avlägsna ytliga fläckar, men om du verkligen vill få vitare tänder bör du överväga att testa på tandblekning.

Tandblekning hemma eller hos tandläkare

När det gäller tandblekning finns det två olika alternativ som du kan välja mellan. Du kan antingen göra tandblekning hemma eller så kan du gå till tandläkaren och få det gjort professionellt. Båda metoderna har sina för- och nackdelar så det är viktigt att tänka på båda delarna innan man bestämmer sig.

Tandblekningskit för hemmet är vanligtvis billigare än att gå till tandläkaren, men de är oftast inte lika effektiva. Tandläkare har tillgång till starkare blekmedel som bleker dina tänder snabbare och effektivare. Professionell tandblekning är dock dyrare och kan vara obekvämare än tandblekning hemma.

I slutändan är det upp till dig och din budget att avgöra om du ska bleka tänderna hemma eller hos tandläkaren.

Förvänta dig inte resultat direkt

När du börjar bleka dina tänder kan du inte förvänta dig att se en omedelbar skillnad. I de flesta fall tar det några behandlingar innan du börjar se resultat. Graden av blekning beror också på vilken typ av metod du använder och hur pass missfärgade dina tänder är.

Om du använder ett tandblekningskit kan du behöva genomgå flera behandlingar innan du uppnår önskad grad av blekhet.