Allt du behöver veta om flyttstäd

När man ska flytta ur sin gamla bostad så kommer det att behövas en flyttstädning. Det är viktigt att man gör detta på ett korrekt och ordentligt sätt. Det är kanske inte den roligaste uppgiften man kan ställas inför, men det är som sagt viktigt att städa klokt. Anledningen är att det vanligtvis är så att du som flyttar ut har en skyldighet att flyttstäda bostaden – och då är det bra att följa det.

I denna artikel kommer vi att berätta mer om flyttstädning och vad som förväntas av dig som ska göra detta.. Vi kommer även att tipsa om hur du kan få jobbet gjort på ett så effektivt sätt som möjligt. 

Nu sätter vi igång!

Det är oftast mer städning än vad man tror

Till skillnad från vad många som ska flyttstäda för första gången tror så är det i regel en hel del städning som måste göras. 

Alla ytor och golv ska tvättas, torkas och göras rena. Fönster ska tvättas på på in- och utsidan liksom dörrar och fönsterbågar. Ja, allt i ditt hem ska städas helt enkelt, och när man väl får perspektiv på det hela så inser man att det är ett mer omfattande jobb än vad man tror. 

Checklistor kan underlätta processen 

På grund av att det som sagt finns väldigt mycket som ska städas, så är det ett smart val att använda sig utav en checklista när man ska flyttstäda. På så vis kan man rutinmässigt gå igenom vad som måste göras och kontrollera att allting blir gjort som det ska. 

Det finns en hel del checklistor på nätet kring vad som ska göras för att flyttstäda riktigt effektivt. Det kan vara värt att titta på några sådana och se om det inte finns något som man missat att städa, eller så kopierar du en av dessa listor helt och håller för att spara dig tid. 

Anlita en städfirma

Är det så att du inte har tid eller ork att stå för jobbet själv så kan det vara värt att anlita en professionell städfirma som kan sköta hela flyttstädningen åt dig. Dessa företag kommer till din bostad och utför flyttstädningen och kan i regel göra det med mycket kort varsel. Bor du i en storstad så finns det vanligtvis många aktörer att välja mellan. Så för dig som letar efter flyttstäd Göteborg så kan du vara säker på att hitta någon som kan hjälpa dig med städningen.

Utöver att du sparar tid genom att anlita en städfirma kommer det också ge dig sinnesro eftersom du kommer kunna vara säker på att städningen kommer bli gjord på ett korrekt och ordentligt sätt. 

Anledningen varför inte alla anlitar städfirmor för att flyttstäda är såklart eftersom det kostar pengar. Det är dock värt att notera att flyttstädning är en tjänst som räknas som hushållsnära tjänster som går att få skatteavdrag på genom rutavdrag på 50 % av hela kostnaden för städningen.