Allt du behöver veta inför uppesittarkvällen 2022

Julen är snart här och det innebär en hel del olika saker. Framförallt ett kyligare väder, julstämning och en hel god mat. Men för många familjer är också en av höjdpunkterna att titta på TV4:s populära Uppesittarkväll dagen före julafton och spela Bingolotto.

Även i år kommer detta otroligt folkkära program att sändas den 23:e december, och det är i vanlig ordning ett fullspäckat schema med kända gäster och artister, grymma priser och en hel del annat skoj.

Programmet börjar 19:30 och kommer att hålla på åtminstone ända fram till 12-slaget, i vanlig ordning. Och som alla andra år finns det en hel del saker som kan vara bra att känna till innan man sätter sig framför tv:n den 23:e, om man vill få ut så mycket som möjligt av uppesittarkvällen och Bingolottot.

I dagens artikel kommer vi att gå igenom allt du behöver känna till inför uppesittarkvällen i TV4 2022!

Vilka artister kommer att gästa?

Det är än så länge inte helt klart kring samtliga gäster och artister som kommer att delta under uppesittarkvällen, men vi har hursomhelst hittills fått en hel del olika namn som faktiskt blivit bekräftade att de ska vara med.

Precis som förra året så kommer programledarna och artisterna Lotta Engberg, 59, och Stefan Odelberg, 48 att leda programmet. Men de kommer också att få sällskap av flera andra bekräftade gäster och artister.

Följande gäster är bekräftade:

 • Chris Kläfford – Artist
 • Arvingarna – Musikband
 • Anna Bergendahl – Artist
 • Måns Zelmerlöw – Artist
 • Carola Häggkvist – Artist
 • Sanna Nielsen Artist
 • Helen Sjöholm – Artist
 • Anna Stadling – Artist
 • Rickard Söderberg – Artist
 • Tone Sekelius – programledare och influencer
 • Alexandra Zazzi – Kock
 • Kristina Keyyo Petrushina – programledare och influencer
 • Olof Wretling – Skådespelare

Var köper man bingolotter?

För många är det roligaste av allt på uppesittarkvällen att spela bingo och känna spänningen av att ha chansen att vinna stora priser. Vi rekommenderar att du ser till och köper dina lotter i god tid för att försäkra dig om att du verkligen får tag på detta. Vi ser varje år personer som i sista minuten söker med ljus och lykta efter att få tag på bingolotter, bara för att upptäcka att alla lotter redan är slutsålda.

Du kan köpa lotter hos ditt närmaste ombud, vilket oftast brukar vara din lokala matvaruaffär. Bingolotterna kostar 100 kr styck och man får köpa hur många som helst per person. Det går även att köpa dubbellotter för 200 kr styck och trippellotter för 300 kr styck. Dessa lotter ger dig dubbla respektive trippla vinsten ifall du skulle ha turen att vinna. Så i scenariot där du köpt en trippellott och vinner 1 000 kr, så vinner du i detta fall 3 000 kr i stället.

Och skulle du trots vår uppmaning hamna i en situation där du inte lyckas få tag på några lotter för att du inte är ute i god tid, så är det faktiskt också möjligheten att köpa dina biljetter online på bingolotto.se, men då får du såklart dina lotter i digitalt format.

Vilka priser kan man vinna?

Som vanligt har du som köpt en bingolott att vinna en hel del olika priser. Allt från kontanter och presentkort hos specifika butiker och företag, till resor, bilar och så mycket mer.

Vilka priser som finns brukar dock variera en aning från varje år, men du kan hursomhelst alltid vara säker på att priserna som finns tillgängliga är riktigt attraktiva.

Vad mer bör jag veta?

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att du måste vara minst 18 år gammal för att delta i det här spelet, så se till att alla som ska spela med dig är över denna åldersgräns.

Värt att poängtera är också såklart vikten av att spela ansvarsfullt. Precis som med alla andra former av spel för pengar finns det en risk med att du kan bli beroende och därför rekommenderar vi att du bara spelar för pengar som du faktiskt har råd att förlora.

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig all information du behöver för att få bästa möjliga upplevelse när du tittar på TV4:s uppesittarkväll 2022!