Nyhetsarkiv för 2017

Lunchseminariun - Är du säker på att du inte är dopad?

Seminarium dopning

Vecka 41 arrangerar PRODIS en vecka för att uppmärksamma samhällsdopning och det förebyggande antidopningsarbetet som PRODIS bedriver genom metoden 100 % Ren hårdträning.

Inom ramen för kampanjveckan bjuder vi på ett lunchseminarium med Jonas Karlsson och Johan Öhman som pratar om det högaktuella temat - Dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal - Är du säker på att du inte är Dopad?

Se injudan i bifogad fil, sprid gärna till dina kollegor, föranmälan krävs då vi endast har ett begränsat antal platser (50 st).

Ladda ner inbjudan som pdf.

Nypublicerad artikel om droganvändande bland gymbesökare

Nu har en ny artikel publicerats i den vetenskapliga tidskriften Sports Medicine - Open. Artikeln är skriven av forskare på STAD och handlar om droganvändande bland gymbesökare.

Slutsatser från studien:

  • Ungefär en av fem som tränar på gym uppger att de tar droger, oftast cannabis och stimulanser. Narkotikamissbruk är vanligast bland unga män.

  • Narkotikamissbruk verkar vara associerat med användningen av dopningsklassade substanser.

Söker du föreläsning om dopning?

Ämnet dopning är idag mer aktuellt än någonsin. Både inom idrotten och i samhället är problemet utbrett. I en föreläsning med Jonas Karlsson (sportjournalist och författare) och Johan Öhman (folkhälsochef Kristinehamns kommun) får ni olika infallsvinklar vilket ger en komplett bild av problemet. Viktiga frågor ställs också på sin spets.

Är du intresserad av att anordna en föreläsning i din kommun eller på ditt gym? Läs mer om vad Jonas och Johan erbjuder här.