Nyhetsarkiv för 2014

Dopning halveras på träningsanläggningar som tar ställning för 100 % ren hårdträning

Dopning med anabola androgena steroider (AAS) bland män har halverats på gym som är anslutna till projektet 100 % ren hårdträning. Det visar Sveriges största kartläggning av användning av dopningspreparat, narkotika och kosttillskott på träningsanläggningar. Även andelen kvinnor som uppger att de använt dopningspreparat minskar.

Vinnarna i PRODIS nationella planktävling är utsedda!

Resultatet i PRODIS nationella plankutmaning under v. 41 är klart. Ett riktigt stort grattis vi till:

Mojtabah Changizi från Tensta sim- och idrottshall som tog hem titeln som vinnare av den nationella plankutmaningen på sensationella tiden 38:00:00!

Friskis&Svettis Västerås som tog hem titeln "bästa plankagym" på tiden 82:15:00 (sammanlagda tiden på de 5 bästa tiderna)!

Västerås kommun som tog hem titel "bästa plankakommun" på tiden 82:15:00!

Samt en riktigt stor applåd till alla övriga deltagare som har kämpat under veckan!

Nationell uppmärksamhetsvecka den 6-12 oktober 2014

Nationell plankutmaning

PRODIS arrangerar en nationell uppmärksamhetsvecka för 100% ren hårdträning och mot dopning!

Under v. 41 (den 6-12 oktober 2014) arrangerar PRODIS en nationell uppmärksamhetsvecka. Detta för att lyfta fram dopningsfrågan, arbetet i PRODIS och alla träningsanläggningar runt om i Sverige som arbetar med 100 % ren hårdträning och därmed tar avstånd från dopning.

PRODIS medverkar på Drogfokus i Norrköping den 22-23 okt

Den 22-23 oktober 2014 arrangeras Drogfokus i Louis De Geer konsert&kongress i Norrköping och PRODIS medverkar som utställare. Kom gärna och besök oss i vår monter!

Norrköpings kommun står som värd för Drogfokus 2014 – en nationell konferens om alkohol, narkotika, dopning och tobak. Konferensen återkommer vartannat år och samlar beslutsfattare, strateger, utredare, samordnare, forskare och praktiker från runt om i landet. 2014 års konferens har temat De’ nya – trender, den nya missbrukaren och förändringar i samhället.

Läs mer om Drogfokus på http://www.drogfokus.nu/

Ny film från Dopingjouren

Nu kan ni se Dopingjourens film där Sari, Kenneth och Mats berättar om sina personliga upplevelser och erfarenheter av anabola androgena steroider. Filmen är ca 20 minuter lång.
https://www.youtube.com/watch?v=DnNfgnXLygk

PRODIS medverkar på konferensen Reflexion kring prevention i Örebro

Den 7 maj medverkar PRODIS på konferensen Reflexion kring prevention i Örebro - en konferens om ANDT-förebyggande arbete som en god investering!

Under seminariet kommer du att få kunskap om hur stor användningen av dopningspreparat är bland motionärer i Sverige samt få konkreta verktyg hur man lokalt kan arbeta med arbetsmetoden 100 % ren hårdträning för att förebygga användningen av dopning.

Anmälan och mer information hittar du via länk www.oru.se/reflektionkringprevention
Sista dag för anmälan är 22 april.